Oscar-viikonlopun upeat vintagepuvut

Onnea Oppenhaimer, Poor things ja muut palkintoja voittaneet elokuvat. Ja sitten itse asiaan, eli Oscar -gaalan ja Vanity Fairin kuuluisien jatkojen pukuihin. Tänä vuonna punaisella matolla nähtiin useampi kiinnostava vintagepuku, jotka ansaitsevat nyt erityistä tarkastelua.

Margot Robbie Thierry Muglerin puvussa

Margot Robbien asuvalinnat punaisella matolla ovat saaneet erityistä huomiota, kun Barbie-elokuvasta tuli valtava ilmiö. Tällä kertaa hänen päällään ei nähty kuitenkaan mitään pinkkiä. Oscar -gaalassa tähti oli pukeutunut yksinkertaiseen tummaan Versacen iltapukuun.

Kaikkien huomion varasti kuitenkin Margot Robbien Vanity Fair -jatkojen asu. Hänellä oli päällään Thierry Muglerin kultainen korsetti vuoden 1996 kevät-kesä-mallistosta. Asuun kuului vielä pronssin värinen viitta, joka lepäsi Robbien käsivarsilla.

Carey Mulligan Balenciagan puvussa

Jos jonkun asu gaalassa huokui vanhan ajan Hollywood glamouria, niin se oli Carey Mulliganin iltapuku. Hänellä oli päällään musta merenneito-mallinen iltapuku valkoisella tyllihelmalla. Asun kruunasi tietenkin pitkät mustat hanskat.

Mulligan oli ehdolla paras naisnäyttelijä-kategoriassa elokuvasta Maestro. Alkuperäinen versio puvusta, joka Mulliganilla oli päällä, on suunniteltu vuonna 1951. Se on sama vuosi, kun Mulliganin näyttelemä hahmo elokuvassa Maestro meni naimisiin elokuvan päähenkilön Leonard Bernsteinin kanssa. Sekava sepustus, mutta pukua ja elokuvaa yhdisti kiinnostava yksityiskohta.

Mulligan ja hänen stailistinsa Andrew Mukumal tekivät yhteistyötä ranskalaisen luksusvaatteisiin erikoistuneen ateljeen kanssa, jotta he voisivat luoda uudelleen Cristobal Balenciagan suunnitteleman iltapuvun. Itse puku tehtiin täsmälleen 50-luvulla alun perin valmistetun siluetin mukaiseksi.

Jennifer Lawrence Givenchyn puvussa

John Gallianon suunnittelema Givenchyn haute couture puku nähtiin Jennifer Lawrencen päällä Fanity Fair -jatkoilla. Läpikuultavaa pitsiä oleva puku on kuin suoraan Jane Austenin romaanista.

Alkuperäinen puku nähtiin Kate Mossin päällä Givenchyn syksyn ja talven näytöksessä vuonna 1996.

Sydney Sweeney Marc Bouwerin suunnittelemassa iltapuvussa

Kun Sydney Sweeney käveli punaiselle matolle Oscar -gaalan jatkoilla, joku saattoi tunnistaa hänen päällään olleen iltapuvun. Valkoinen, syvään uurrettu ja niskan takaa kiinnitetty iltapuku nähtiin meinaa vuonna 2004 Angelina Jolien päällä Oscar -gaalassa.

Laverna Cox Thierry Mugler

Myös Laverna Cox oli pukeutunut Thierry Muglerin iltapukuun. Mugler itse kutsui pukua nimellä ”Bénitier Plissé”. Googlen kääntäjän mukaan nimitys tarkoittaa joko laskostettu fontti, pyhä fontti tai pyhä kastemalja. Veikkaan viimeisen käännöksen olevan lähimpänä oikeaa.

Vintageluomus on Coxin henkilökohtaisesta arkistosta. Samassa puvussa on myös esiintynyt itse Elizabeth Taylor.

Iltapuku on osa Muglerin kevät ja kesä mallistoa vuodelta 1986. Puku muistetaan erityisesti ikonisesta Pariisin oopperatalon katolla otetusta kuvasta, jossa se on Claude Heidemeyrin päällä.

Sandra Hüller Schiaparellin puvussa

Näyttelijä Sandra Hüller pukeutui sekä Oscar -gaalassa että niiden jatkoilla Schiaparellin iltapukuun. Gaalassa hänellä oli päällään puku, joka oli saanut vahvasti inspiraatioita Millicent Rogersin puvusta Oscar -gaalassa vuonna 1947.

Hüllerin puku oli Schiaparellin luovan johtajan, Daniel Roseberryn, käsialaa. Asun kruunasi Cartierin kaulakoru, jossa oli 392 timanttia.

Klikkaa nuolesta, niin näet Hüllerin puvun alkuperäisen puvun rinnalla.

Jätä kommentti